21. OKTÓBER – SVETOVÝ DEŇ JABLKA
Žiaci III. C si pod vedením PaedDr. Balážovej a Mgr. Liškovej pripravili pre ostatných žiakov a zamestnancov školy krátku prezentáciu venovanú Svetovému dňu jablka.
Účastníci dopĺňali asociácie, záhradníci si overili vedomosti z ovocinárstva, kuchári a cukrári ocenili recept na krehký jablkový koláč a murári sa prezentovali prácami o jablkách, ktoré vytvorili na hodine informatickej výchovy.
Nezaháľali ani žiaci praktickej školy, pripravili tematickú nástenku, usušili pre ostatných jablká z jesennej úrody a uvarili jablkový kompót.
Nechýbali rýmy, výstižné výroky o jablkách, texty na čítanie s porozumením.
Žiaci sa dozvedeli, že jablká obsahujú vitamín C, podporujú imunitný systém, znižujú cholesterol, čistia ďasná a sú vhodné na každodennú konzumáciu.
V škole podporujeme zdravý životný štýl, preto zdravá jablková desiata všetkých potešila.
Zodpovední pedagógovia: PaedDr. Ž. Balážová, Mgr. K. Lišková